Musaca de cartofi cu zacusca

Printeaza

Musaca de cartofi cu zacusca

Ingrediente:Musaca de cartofi cu zacusca

  • 6-7 cartofi
  • 1 borcan de zacuscă de vinete
  • 2 linguri margarină vegetală
  • 2 linguri pastă de roşii
  • pesmet
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii de coajă, îi speli, îi tai cuburi sau felii şi îi fierbi în apă cu sare, ca pentru piure. Când sunt gata, îi zdrobeşti şi îi amesteci cu o lin­gură de margarină şi potriveşti de sare.

Ungi apoi un vas termorezistent cu restul de margarină, îl tapetezi cu pesmet şi pui jumătate din cantitatea de piure pe toată suprafaţa vasului, deasupra întinzi zacusca şi acoperi cu restul piureului.

Ungi cu puţină mar­garină şi dai musacaua la cuptor. După 10 minute o scoţi şi pui pasta de roşii amestecată cu zahărul, piper după gust şi o lingură de apă caldă şi o dai din nou la cuptor pentru încă 10 minute. E foarte bună şi caldă, şi rece.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Merita incercata reteta asta de musaca.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.