Musaca de cartofi cu peste

Printeaza

 

O reteta delicioasa de musaca de cartofi, peste, ceapa, morcovi, telina, rosii, usturoi, marar, pesmet, faina, unt, oua, pasta de rosii, zahar si cimbru.

Ingrediente:Musaca de cartofi cu peste

  • 1 kg file peşte (macrou, stavrid)
  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină mică
  • 600 g roşii
  • puţin usturoi
  • mărar
  • 50 g pesmet
  • 50 g făină
  • 50 g unt
  • 2 ouă
  • 1 lingură pastă roşii
  • 1 linguriţă zahăr
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Ceapa, mor­covii, ţelina le toci mărunt şi le înăbuşi în ulei. Adaugi un pahar de supă de peşte şi laşi să fiarbă încet 15 minute. Scurgi lichidul, laşi zarzavatu­rile să se răcească, amesteci cu fileul de peşte şi dai prin maşina de tocat. Compoziţia o amesteci cu un ou, puţin unt şi pasta de roşii.

Omogenizezi foarte bine. Intr-o tavă unsă cu ulei aşezi rân­duri de felii de cartofi fierţi şi un strat din compoziţia de peşte şi iar cartofi.

Dai tava la cuptor pentru 20 minute. Separat pregăteşti un sos alb: 1 ou, 1 lingură făină şi unt. In acest sos pui mărar verde. Sosul îl torni apoi peste compoziţia din tavă, acoperi cu un rând de felii de roşii, după care le laşi la cuptor să se gratineze.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • musaca de peste cu cartofi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.