Musaca de cartofi cu ghebe

Printeaza

Musaca de cartofi cu ghebe din: cartofi, ghebe, ceapa, usturoi, margarina, faina, sare, piper.Musaca de cartofi cu ghebe

Ingrediente:

  • 4-5 cartofi
  • 600 g ghebe
  • 1 ceapa
  • 1/2 capatana de usturoi
  • 100 g margarina
  • 2 linguri de faina
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cartofii se pun la fiert, în coajă, în apă clocdtită. Separat, se fierb ghebele, după ce s-au spălat şi s-au curăţat. Când sunt gata, ghebele se toacă mărunt, iar cartofii se curăţă de coajă şi se taie rondele.
Se curăţă ceapa, se spală şi se toacă mărunt, apoi se căleşte într-o cratiţă în ulei încins. Se adaugă făina, se lasă până se rumeneşte puţin, apoi se stinge cu puţină zeamă de la ghebe.

Se pun şi ghebele în cratiţă, se adaugă usturoiul pisat, se presară sare şi piper şi se lasă cratiţa, pe foc moale, până scade zeama.

Se unge o cratiţă cu margarină, se aşterne un strat de cartofi, unul de ghebe şi aşa mai departe, până se termină ingredientele. Se stropeşte cu margarină topită şi se dă cratiţa la cuptor un sfert de oră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.