Musaca de cartofi cu ficatei de pui

Printeaza

Musaca de cartofi cu ficatei de pui din: ulei de masline, carne tocata de vita, ficatei de pui, supa de pui, ceapa, morcovi, telina apio, cimbru, dafin, pasta de rosii, sos worccestershire, legume, cartofi, lapte, unt, branza, patrunjel.

Ingrediente: Musaca_de_cartofi_cu_ficatei_de_pui

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 500g carne tocată de vită sau porc
  • 250g ficăţei de pui
  • 500ml supă de pui
  • 2 cepe, tocate fin
  • 2 morcovi, tocaţi fin
  • 2 tulpini de ţelină Apio, tocate fin
  • câteva fire de cimbru
  • 1 frunză de dafin
  • 3 linguri pastă de roşii
  • 2 linguri de sos Worcestershire, plus extra pentru servit
  • legume de sezon, pentru servit

Ingrediente pentru piure de cartofi:

  • 1,25kg de cartofi, cuburi
  • 150-200ml de lapte
  • 50g de unt
  • 50g de brânză uşor picantă, rasă
  • 20g de pătrunjel, tocat fin

Mod de preparare:

Incinge 1 lingură de ulei într-o tigaie mare cu capac seu într-un vas de fontă. Căleşte carnea tocată timp de 10 de minute sau până când se rumeneşte. Intre timp, curăţă ficateii, apoi toacă-i fin.

Adaugă bucăţile de ficat peste carnea tocată şi găteşte-le câteva minute, până când îşi schimbă culoarea. Pune carnea tocată şi ficatul într-un bol, degresează tigaia cu puţină supă, apoi toarnă lichidul peste amestecul de carne şi ficat, şterge tigaia cu un şervet de hârtie.

Incinge restul de ulei. Pune în tigaie legumele şi ierburile, asezonează-le şi căleşte-le 10 minute. Incorporează pasta de roşii, sosul Worcestershire, carnea tocată, ficatul şi supa. Acoperă şi găteşte tocana 1 1/2 ore, până când sosul devine bogat, iar carnea fragedă. După 45 de minute, amestecă şi adaugă apă, dacă ţi se pare prea uscată tocana. In cazul în care există bucăţi prea mari de ficat, zdrobeşte-le în sos.

Incepe să faci toppingul din piure de cartofi în ultimele 30 de minute din timpul de preparare pentru tocană, încinge cuptorul la 190°C. Fierbe cartofii până când devin moi, apoi scurge-i.

Incalzeşte 150ml de lapte în oala în care au fiert cartofii, apoi pune în el cartofii scurşi şi untul. Zdrobeşte-le până când obţii un piure fin şi omogen, adăugând lapte, dacă e nevoie. Asezonează din abundenţă şi încorporează mare parte din brânză şi tot pătrunjelul.

Când carnea tocată şi ficatul sunt gata, transferă-le într-un vas adânc de copt. Intinde deasupra piureul de cartofi, uniformizându-l la marginile vasului, apoi nivelează suprafaţa cu lama unui cuţit sau lasă-l neuniform.

Presară deasupra brânza rămasă şi dă musacaua la cuptor 45 de minute, până când devine aurie şi clocoteşte. Las-o să stea 5 minute, apoi serveşte-o cu legume de sezon şi un strop suplimentar de sos worcestershire.

Musaca de cartofi cu ficatei de pui

Musaca_de_cartofi_cu_ficatei_de_pui

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.