Musaca de cartofi cu ciuperci si masline

Printeaza

Musaca de cartofi cu ciuperci si masline

Ingrediente:Musaca de cartofi cu ciuperci si masline

  • 8 cartofi măricei
  • o cutie cu ciu­perci
  • 2 cepe potrivite
  • 150 g măsline
  • 2 linguri bulion
  • un ardei gras
  • o lingură margarină
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • ulei

 

Mod de preparare:

Speli cartofii cu tot cu coajă şi îi pui la fiert în apă rece. Cât se fierb cartofii, scoţi sâmburii măslinelor şi dacă acestea sunt prea sărate le pui în apă rece să se desăreze. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui să se călească.

După ce s-a înmuiat, adaugi ardeiul gras tăiat fâşii sau cubuleţe, cum vrei, şi le laşi să se călească bine împreună. După aceea le laşi deoparte până se fierb cartofii, pe care-i cureţi de coajă şi îi tai felii nu foarte groase.

Ungi un vas cu margarină, aşezi un rând de cartofi, bulion, ciuperci, ceapa cu ardeiul şi măslinele (scurse de apă şi tăiate mărunt), sare, piper şi repeţi operaţiunea până ce deasupra vei avea un strat de cartofi. Peste acest ultim strat pui din nou margarină, sare, piper şi pătrunjel.

Torni şi puţină apă amestecată cu bulion (ca să aibă totul în ce să fiarbă) şi dai cratiţa la cuptor pentru 30 minute.

Musaca de cartofi cu ciuperci si măsline

Musaca de cartofi cu ciuperci si masline

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Arata bine musacaua de cartofi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.