Musaca de cartofi cu carne de vita

Printeaza

O reteta de musaca de cartofi cu carne de vita din: cartofi, carne de vita, ceapa, rosie, ou, ulei, sare, piper, suc de rosii, zahar si cimbru.

Ingrediente:Musaca de cartofi cu carne de vita

  • 1 kg cartofi
  • 1/2 carne de vita
  • 2 cepe
  • 1 rosie sau 2 linguri bulion de rosii
  • 1 ou crud
  • 1 cana ulei
  • sare
  • piper

pentru sos:

  • 1 cana suc de rosii
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita cimbru

 

Mod de preparare:

Spală cartofii de urmele de pământ, taie-i felii (foto 1) şi pune-i la prăjit în ulei încins. Scoate-i cu paleta pe hârtie absorbantă.Spală carnea, tai-o bucăţi şi trece-o prin maşina de tocat cu cele 2 cepe. Căleşte totul în ulei încins 15 minute, apoi lasă amestecul să se răcească. Adaugă roşia decojită şi tocată mărunt sau buli­onul, oul crud, sare şi piper măcinat, după gust. Amestecă bine.

Unge uniform cu puţin ulei o tavă mare, aşază un strat de cartofi, apoi întinde carnea călită. Acoperă cu cartofii rămaşi. Repetă operaţiunea. La final acoperă cu felii de roşii. Pregăteşte un sos din 1 cană suc de roşii, 1 linguriţă de zahăr şi 1 linguriţă de cimbru.

Toarnă sosul în tavă, aşaz-o în cuptorul preîncălzit şi las-o timp de 20 de minute. Serveşte musacaua caldă, tăiată felii mari alături de pâine prăjită.

Musaca de cartofi cu carne de vita

Musaca de cartofi cu carne de vita

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • musaca de cartofi cu carne de vita
  • musaca cu carne de vita si cartofi
  • musaca de cartofi cu carne

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.