Musaca de cartofi cu ardei si carne tocata de porc

Printeaza

Musaca de cartofi cu ardei si carne tocata de porc din: ardei capia, cartofi, carne tocata de porc, ceapa, iaurt, patrunjel verde, ulei.

Ingrediente:Musaca_de_cartofi_cu_ardei_si_carne_tocata_de_porc

  • 8-9 ardei capia
  • 10 cartofi de dimensiune mijlocie
  • 1 kg carne tocata de porc
  • 3-4 cepe
  • 400 g iaurt
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 4 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Speli cartofii si ii fierbi fara sa-i cureti de coaja, in apa cu sare. Coci atat ardeii, cat si rosiile, pe o tablă aşezată pe flacăra aragazului.

Cureţi ceapa, o toci mărunt şi o căleşti timp de 2-3 minute în ulei încins, adaugi apoi carnea şi le înăbuşi împreună. Din când în când, torni câte puţină apă caldă.

Decojeşti cartofii călduţi şi roşiile, le tai în cubuleţe şi le amesteci împreună cu sare, condimente şi carnea tocată de porc.

Pui compoziţia obţinută într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu unt şi tapetată cu pesmet.

Baţi ouăle cu iaurtul şi le torni în tavă peste umplutură, iar deasupra aşezi fâşii de ardei copt. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mic spre mediu, pentru 45-50 de minute.

Speli pătrunjelul, îl laşi să se scurgă şi îl tai mărunt. Inainte de a aduce porţiile la masă, le presari cu pătrunjel.

Musaca de cartofi cu ardei si carne tocata de porc

Musaca_de_cartofi_cu_ardei_si_carne_tocata_de_porc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.