Musaca de ardei copti

Printeaza

Musaca de ardei copti din: ardei capia, cartofi, carne tocata de porc, ceapa, rosii, oua, iaurt, patrunjel, ulei, sare, piper, boia dulce.

Ingrediente:Musaca_de_ardei_copti

  • 4 ardei capia
  • 6 cartofi
  • 600 g carne tocata de porc
  • 2 cepe
  • 3 rosii
  • 2 oua
  • 200 g iaurt
  • patrunjel
  • ulei
  • sare
  • piper
  • boia dulce

 

Mod de preparare:

Spală cartofii şi fierbe-i în coajă, în apă cu sare. Ardeii capia coace-i pe tablă împreună cu roşiile. Separat, taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Adaugă carnea tocată şi las-o să se înăbuşe. Din când în când, stropeşte cu apă.

La final, condimentează cu sare, piper şi un praf de boia. Decojeşte cartofii şi roşiile şi taie-le în cubuleţe.

Adaugă carnea înăbuşită, amestecă uşor şi pune compoziţia într-un vas termorezistent. Toarnă ouăle bătute cu iaurtul şi pune deasupra fâşii de ardei copt.

Lasă la cuptor, la foc mic, vreo oră. Presară deasupra pătrunjel tocat fin.

Musaca de ardei copti

Musaca_de_ardei_copti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.