Musaca cu soia şi ciuperci

Printeaza

Musaca cu soia şi ciuperci

Musaca cu soia şi ciuperci

Ingrediente:

  • 4-5 vinete
  • o pungă soia granule
  • 500 g ciuperci
  • două cepe
  • doi ardei capia roşii
  • 800 g roşii
  • 100 g brînză telemea
  • 100 ml lapte dulce
  • 3 ouă
  • 30 g făină
  • sare, piper
  • ulei de floarea soarelui
  • mentă verde
  • smîntînă
  • iaurt gras

Preparare:

Soia se hidratează, se fierbe în apă clocotită şi se pune într-o strecurătoare. Vinetele se spală, se taie felii mai groase, se prăjesc în ulei încins, se scot pe un şervet absorbant şi se condimentează.

Cepele şi ardeii capia se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se călesc în puţin ulei încins, se adaugă ciupercile spălate şi tăiate cubuleţe.

Se lasă pe foc pînă scade sucul lăsat de ciuperci, se adaugă roşiile date pe râzătoare, sarea şi piperul.

Se fierb la foc potrivit pînă cînd scade sosul, se adaugă soia, se amestecă şi se mai fierbe cinci minute.

Se stropeşte o tavă cu ulei, se aşază felii de vinete, compoziţie şi iar felii de vinete. Se toarnă deasupra un amestec din brînză rasă, mentă tocată, lapte, ouă şi făină.

Se introduce tava în cuptor şi se ţine pînă cînd s-a format o crustă aurie la suprafaţă. Se serveste calda sau rece, cu smantana sau iaurt mai gras.

Musaca cu soia şi ciuperci

Musaca cu soia şi ciuperci.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. N-am mai facut musaca cu soia. Poate o sa incerc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.