Musaca cu orez

Printeaza

Musaca cu orez din: ulei, orez, morcovi, ceapa, gris, mazare, cartofi, sare.

Ingrediente:Musaca cu orez

  • 1/2 pahar ulei
  • 2 cană de orez
  • 2 morcovi
  • 1 cutie de mazăre
  • 1 ceapă
  • 4 linguri de ulei
  • 2 linguri de griş
  • 6 cartofi fierţi
  • sare

 

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa, morcovii, se taie ceapa mărunt şi se pune într-o cratiţă cu ulei să se înăbuşe puţin, se adaugă morcovii tăiaţi rondele şi mazărea, apoi se adaugă cana de orez şi patru căni de apă, se lasă să se fiarbă la foc mic.

Se obţine astfel un pilaf cu mazăre şi morcov. Separat se fierb cartofii, se curăţă de coajă şi se taie în rondele subţiri. După ce s-a răcit, se adaugă în pilaf 2 linguri de griş ca să se lege compoziţia.

Se tapetează o tavă cu ulei şi pesmet, se adaugă un strat de cartofi, unul de pilaf, altul de cartofi, pilaf şi ultimul strat de cartorfi, se pune puţin ulei deasupra şi se presară puţin pesmet.

Se bagă la cuptor la foc moderat pentru aproximativ 30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.