Musaca cu chili

Printeaza

Musaca cu chili din: dovlecel, vinete, cartof, carne de vita, usturoi, rosie, ceapa, ardei, bulion, mozzarella sau parmezan, fulgi de chili, sare, piper, boia, busuioc, ulei de masline.

 

Ingrediente:Musaca_cu_chili

  • un dovlecel mic
  • 7-8 felii vinete
  • un cartof mic
  • 200 g carne tocată de vită
  • un căţel usturoi
  • o ceapă roşie mică
  • o roşie
  • un ardei mai micuţ
  • bulion
  • puţină mozzarella sau parmezan ras
  • fulgi de chili
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • busuioc
  • ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Ceapa, usturoiul şi ardeiul mărunţite se pun la călit. Se adaugă carnea şi se condimentează.

După 3-4 minute, se adaugă bulionul, busuiocul şi fulgii de chilii. Se lasă la foc mic aproximativ 10 minute.

Feliuţele de dovlecei si cele de vinete se frig pe grătar. Un vas termorezistent se unge cu puţin ulei de măsline, se tapetează cu felii de vinete, se condimentează, apoi se aşază un strat de dovlecei, amestecul cu carne, felii subţiri de cartofi si câteva felii de rosii.

Operatinea se repetă până la terminarea ingredientelor.

Ultimul strat se condimentează cu busuioc, iar desupra se aşază feliile de mozzarella.

Vasul se dă la cuptorul preîncălzit, pentru 30-45 de minute.

Musaca cu chili

Musaca_cu_chili

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Musaca de miel

Musaca de miel din: carne tocata de miel, ceapa, usturoi, pasta de tomate, menta, vinetefeta, iaurt grecesc, oua. Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc. timp de preparare 5 minute, timp de gatire 50 minute, […]

 

Musaca de cartofi cu branza

Musaca de cartofi cu branza

Musaca de cartofi cu branzadin: cartofi, branza de vaci sarata, cascaval, oua, marar verde, unt, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g cartofi 250 g branza de vaci sarata 200 g cascaval 4 oua 2 legaturi marar verde 50 g unt 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.