Muraturi si conserve pentru iarna

Printeaza

Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea suficiente provizii in zilele geroase.

 

Muraturi si conserve:

 

Muraturi si conserve pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna  Ingrediente: 80 buc gogosari rosii 1 l otet 250 g zahar 150 g sare 4-5 foi de dafin piper boabe seminte de mustar hrean salicil   Mod de preparare: Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa pina a doua zi. In apa…

Read more »

Zacusca de fasole si ardei copti

Zacusca_de_fasole_si_ardei_coptiZacusca de fasole si ardei copti din: fasole, ardei capia, ceapa, morcovi, suc de rosii, ulei, foi de dafin, piper, sare. Ingrediente: 1 kg fasole cu bob mare 3 kg ardei capia rosii 1 kg ceapa 1 kg morcovi 1 l suc de rosii 1/2 l ulei 4-5 foi de dafin piper negru macinat sare…

Read more »

Sos picant cu tarhon

Sos_picant_cu_tarhonSos picant cu tarhon din: rosii, telina, tarhon, piper, ardei iute, boia, sare, otet din vin. Inrgediente: 4 kg rosii 1 telina mare sau 1 legatura mare de frunze de telina 2 legaturi de tarhon 3-4 ardei iuti 2 linguri piper negru boia sare 100 ml otet din vin   Mod de preparare: Alegi roşii…

Read more »

Sos de ardei capia

Sos_de_ardei_capiaSos de ardei capia din: patlagele rosii, ardei gras, ardei capia, ceapa, busuioc, piper, tulpina de telina, foi de dafin, ulei, sare. Ingrediente: 5 kg patlagele rosii 1 kg ardei grasi rosii 1 kg ardei capia rosii 500 g ceapa 2 legaturi busuioc 1/2 lingurita piper negru macinat 1 tulpina de telina cu frunze 3…

Read more »

 

Sos dulce acrisor cu ienibahar

Sos_dulce_acrisor_cu_ienibaharSos dulce acrisor cu ienibahar  din: rosii, ceapa, otet din vin, zahar, piper, ienibahar, sare, boabe de mustar, foi de dafin. Ingrediente: 5 kg rosii 750 g ceapa 250 ml otet din vin 250 g zahar 1 lingura piper negru macinat 1/2 lingurita ienibahar macinat 1 lingura de sare 2 linguri boabe de mustar 3-4…

Read more »

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.