Muraturi la bidon
PrinteazaMuraturi la bidon
- 3-4 verze potrivite, tăiate în patru
- 1-2 conopide desfăcute în bucheţele
- 2 verze roşii tăiate în patru
- 1 găleată gogonele
- 1 kg morcovi curăţaţi şi tăiaţi în două
- 1 ţelină
- 5-6 mere
- 1 dovlecel tăiat în 4-6 felii
- 1 kg ceapă albă mai mică
- 1-2 căpăţâni usturoi
- 1 kg gogoşari
- 3-4 pişcătoţi (ardei iuţi)
- 5-6 păstăi de fasole
- frunze de ţelină
- mărar
- cimbru
- tarhon
- piper boabe
- boabe de muştar
- 2 foi de dafin
- crengi de vişin
Mod de preparare:
Pui la fiert cam 20 1 apă cu 20 linguri sare şi, fierbinte, o torni peste legume. Trei zile la rând goleşti bidonul de murătură, o fierbi dn nou şi o tomi peste ele.
Apoi dai bidonul la rece. Este delicioasă! Cantitatile sunt pentru un bidon de 35 l.
Pofta buna!