Muraturi: Gogosari umpluti cu conopida in otet

O reteta simpla si delicioasa de gogosari umpluti cu conopida in otet din: gogosari, otet, apa, sare, zahar, marar, cimbru, tarhon, boabe de piper, foi de dafin si conopide.

Ingrediente:

  • 30 gogoşari mari
  • 1 l oţet
  • 3 l apă
  • 3 linguri sare
  • 6 linguri de zahăr
  • mărar
  • cimbru
  • tarhon
  • boabe de piper
  • foi de dafin
  • 2 conopide

 

Mod de preparare:

Spală gogoşarii, decupează-le cozile, scoate-le seminţele şi zvântă-i. Fă un amestec din oţet, apă, sare, zahăr boabe de piper şi câteva foi de dafin şi pune-l pe foc să clocotească. Pune gogoşarii în arrestec, întoarce-i cu lingu­ra, opăreşte-i 5 minute, scoate-i şi scurge-i.

Spală conopida, rupe-o bucheţele şi pune-o într-o strecurătoare, apoi scufund-o 5 minute în amestecul de oţet. Scurge-o şi pune câte puţin în fiecare gogoşar. Aşază gogoşarii în borcane de 800 g, acoperă-i cu soluţia în care i-ai opărit, pune frunze de tarhon, tije de mărar şi cimbru- conservanţi na­turali -, închide ermetic borca­nele şi păstrează-le în cămară.

Gogosari umpluti cu conopida in otet

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • gogosari umpluti cu conopida
  • gogosari cu conopida
  • gogosari cu conopida pentru iarna
  • gogosari in otet cu conopida
  • gogosari cu conopida la otet
  • gogosar umplut cu conopida
  • gogosari si conopida in otet pentru iarna
  • conopida murata cu gogosari
  • gogosari cu conopida in otet
  • gogosari cu conopida pt iarna

Tags: , , , , , , , , ,

2 Responses to Muraturi: Gogosari umpluti cu conopida in otet

  1. Rta
    5 October 2014 at 08:51

    Uite cu asa fac gogosarii umpluti cu conopida:

    Ingrediente

    gogosari

    conopida buchetele

    sare

    otet

    zahar

    foi de dafin

    hrean

    boabe de piper

    boabe de mustar
    Mod de preparare

    Curatati gogosarii cu atentie pentru a nu ii rupe si desfaceti conopida in buchetele.
    Umpleti gogosarii cu conopida si asezati-i in borcand adaugand hrean in spatiile libere.
    Fierbeti solutia din apa, otet, sare pentru conservat, zahar, boabe de piper, boabe de mustar si foi de dafin.
    La un litru de apa adaugati patru linguri de otet, o lingura de sare, doua linguri de zahar si boabe de piper si mustar dupa preferinte apoi cateva foi de dafin.
    Cand solutia a clocotit turnati-o in borcane peste gogosarii umpluti iar cand se racesc borcanele adaugati conservant si sigilati-le.

  2. 5 November 2014 at 12:00

    Bune ambele retete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact