Muraturi: Gogosari umpluti cu conopida in otet

O reteta simpla si delicioasa de gogosari umpluti cu conopida in otet din: gogosari, otet, apa, sare, zahar, marar, cimbru, tarhon, boabe de piper, foi de dafin si conopide.

Ingrediente:

  • 30 gogoşari mari
  • 1 l oţet
  • 3 l apă
  • 3 linguri sare
  • 6 linguri de zahăr
  • mărar
  • cimbru
  • tarhon
  • boabe de piper
  • foi de dafin
  • 2 conopide

 

Mod de preparare:

Spală gogoşarii, decupează-le cozile, scoate-le seminţele şi zvântă-i. Fă un amestec din oţet, apă, sare, zahăr boabe de piper şi câteva foi de dafin şi pune-l pe foc să clocotească. Pune gogoşarii în arrestec, întoarce-i cu lingu­ra, opăreşte-i 5 minute, scoate-i şi scurge-i.

Spală conopida, rupe-o bucheţele şi pune-o într-o strecurătoare, apoi scufund-o 5 minute în amestecul de oţet. Scurge-o şi pune câte puţin în fiecare gogoşar. Aşază gogoşarii în borcane de 800 g, acoperă-i cu soluţia în care i-ai opărit, pune frunze de tarhon, tije de mărar şi cimbru- conservanţi na­turali -, închide ermetic borca­nele şi păstrează-le în cămară.

Gogosari umpluti cu conopida in otet

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • gogosari cu conopida pentru iarna
  • gogosari umpluti cu conopida

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Contact