Muraturi coreene – Kimchi

Printeaza

Muraturi coreene din: varza chinezeasca, sare de mare, otet de orez, pasta de chili, usturoi, praf de ardei iute, ghimbir, ceapa verde.

Ingrediente:Muraturi_coreene

  • un kilogram de varza chinezeasca
  • 2 linguri de sare de mare
  • o treime de cana de otet de orez
  • 3 linguri de pasta de chili
  • o lingura de usturoi pisat
  • 2 linguri de praf de ardei iute
  • jumatate de lingura de ghimbir ras
  • 4 cepe verzi taiate bastonase de 5 cm

 

Mod de preparare:

Inlăturaţi frunzele exterioare ale verzei, tăiati-o în jumătate, scoateţi cotorul şi tâiati-o în bucăţi de 5 cm. Presăraţi sare şi puneţi la scurs într-o sită. Aşezaţi deasupra o greutate. După 24 de ore, amestecaţi oţetul, pasta şi praful de chilii, usturoiul şi ghimbirul.

Adăugaţi varza în marinată, amestecaţi şi adăugaţi ceapa verde. Puneţi într-un borcan, închideţi bine, fineti 48 de ore la temperatura camerei şi refrigeraţi 4 zile înainte de servire.

Muraturi coreene

Muraturi_coreene

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Am mancat muraturi din astea 🙂

  2. N-am mancat asa ceva

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.