Muguri de bambus cu sos verde

Printeaza

Muguri de bambus cu sos verde din: muguri de bambus, nihan dashi, zahar, sare, glutamat, sake, alge kombu, spanac, sos miso, piper japonez.

Ingrediente:Muguri de bambus cu sos verde

  • 240 g felii de muguri de bambus (la conservă)
  • 225 ml nihan dashi
  • 10 g zahăr
  • sare
  • glutamat
  • 2 linguri de sake
  • alge kombu (4×4 cm)
  • 100 g spanac proaspăt
  • 30 ml sos miso alb
  • 1/4 de linguriţă de piper japonez

 

Mod de preparare:

Feliile de bambus se taie cuburi şi se fierb circa 3 minute în puţină apă cloco­tită. La final, se scurg bine. Intr-o cratiţă mare se dau în clocot sakeul, dashiul, zahărul, un sfert de linguriţă de sare, o priză de glutamat şi algele spălate.

Se adaugă bucăţile de bambus, ameste­când continuu. Se lasă com­poziţia la fiert până când lichi dul s-a evaporat aproape complet. Se lasă apoi puţin la răcit.

Se alege spanacul, se curăţă şi se spală bine.

Se lasă la scurs pe prosoape de hârtie, apoi frunzele se zdrobesc în mojar sau se toacă foarte fin. Se adaugă sare şi se amestecă bine până când se obţine o pastă. Aceasta se amestecă cu 200 ml de apă şi se varsă într-o crăticioară.

După ce piureul de spanac a dat în clocot, se strecoară, iar lichi­dul se păstrează.

Piureul se amestecă într- un castron cu sosul miso, iar la final se încorporează mugurii de bambus şi piperul

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.