Mozzarella cu sfecla si castravete

Printeaza

Mozzarella cu sfecla si castravete din: sfecla rosie, castarvete, ceapa, mozzarella, otet de vin alb, mustar, zahar, piper, ierburi asortate, ulei de masline.

Ingrediente:Mozzarella_cu_sfecla_si_castravete

  • 4 sfecle rosii mici fierte
  • 1 castarvete
  • 1 ceapa
  • 300 g mozzarella
  • 3 linguri otet de vin alb
  • mustar
  • zahar
  • sare
  • piper
  • ierburi asortate (patrunjel, busuioc)
  • 3 linguri ulei de masline

 

Mod de preparare:

Se decojeste sfecla si se taie felii groase de circa 3 mm. Se taie castravetele. Se taie rondele subtiri. Se lasa sa se scurga mozzarella si se taie felii groase de circa 5 mm.

Dressing: se amestecă oţetul cu 1 vârf de cuţit muştar, 1 vârf de cuţit zahăr, sare, piper şi 1 lingură verdeaţă tocată. Se înglobează uleiul cu telul.

Pe farfurii se asamblează câte un turn din sfeclă roşie, castravete, rondele de ceapă şi mozzarella; se stropesc cu dressingul. Se ornează cu frunze de pătrunjel. In loc de sfeclă roşie, se pot folosi şi felii de la câteva roşii mari cărnoase.

Mozzarella cu sfecla si castravete

Mozzarella_cu_sfecla_si_castravete

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.