Mousse de ciocolata (varianta)

Printeaza

Mousse de ciocolata din: oua, zahar, lapte, faina, sare, cacao, zahar vanilat, esenta de migdale, mascarpone, frisca, fulgi de ciocolata, fulgi de porumb, capsune, biscuiti.

 

Ingrediente:Mousse de ciocolata

  • 4 gălbenuşuri
  • 175 g zahăr
  • 400 ml lapte
  • 2-3 linguri făină
  • un praf sare
  • 2-3 linguri cacao
  • un plic zahăr vanilat
  • esenţă de migdale
  • 200 g brânză mascarpone
  • 200 g frişcă naturală

Pentru ornat:

  • fulgi de ciocolată
  • fulgi de porumb
  • căpşune
  • biscuiţi

 

Mod de preparare:

Se pun gălbenuşurile într-un bol şi se freacă cu un praf de sare, cu zahărul vanilat şi zahărul tos.

Se adaugă cacaua şi făina cernută şi, la sfârşit, laptele fierbinte. Se pune să fiarbă la foc mic.

Se amestecă continuu ca să nu se lipească şi să nu facă cocoloaşe. După ce a fiert, se lasă să se răcească la temperatura camerei.

Separat, se bate frişca împreună cu zahărul şi zahărul vanilat, apoi se lasă la frigider.

După ce s-a răcit crema de ciocolată, se încorporează puţin câte puţin în brânza mas­carpone.

Se obţine o cremă pufoasă. Se adaugă esenţa de migdale şi frişca şi se toarnă în cupe.

Se ornează cu fulgi de ciocolată şi de porumb şi se serveşte cu biscuiţi şi căpşune proaspete.

 

Mousse de ciocolata

Mousse de ciocolata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Mousse de ciocolată cu portocale

Mousse de ciocolată cu portocale din: ciocolata, oua, zahar, unt, coaja de portocala, zeama de portocala, frisca, felii de portocala. Ingrediente: 200 g ciocolată 4 ouă 4 linguri zahăr 50 g unt 1 lingură coajă de portocală proaspăt rasă 3 linguri zeamă de portocală frișcă și felii de portocală pentru decor     Mod de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.