Mousse de ciocolata neagra

Printeaza

Mousse de ciocolata neagra din: ciocolata neagra, unt, oua, sare.

Ingrediente:Desert_5

  • 320 g ciocolata neagra (70%)
  • 30 g unt nesarat
  • 6 oua
  • un varf de sare

 

Mod de preparare:

Se separa oualele. Se rupe ciocolata in bucati mici si se pune intr-un castron la bain-marie.

Se adauga untul si se amesteca foarte incet pana la incorporarea totala. Intre timp se bat spuma albusurile cu sarea.

Dupa ce ciocolata si untul s-au amestecat, se lasa sa se raceasca putin si se toarna peste galbenusuri.

Apoi se incorporeaza cu atentie albusurile. Crema se pune la frigider pentru cel putin 3-4 ore.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Mousse de ciocolată cu portocale

Mousse de ciocolată cu portocale din: ciocolata, oua, zahar, unt, coaja de portocala, zeama de portocala, frisca, felii de portocala. Ingrediente: 200 g ciocolată 4 ouă 4 linguri zahăr 50 g unt 1 lingură coajă de portocală proaspăt rasă 3 linguri zeamă de portocală frișcă și felii de portocală pentru decor     Mod de […]

Mousse de lamaie si coacaze

Mousse de lamaie si coacaze

Mousse de lamaie si coacaze din: biscuiti, unt, gelatina, lamai, crema de branza, zahar, vanilie, frisca, coacaze. Ingrediente: 90 g biscuiţi digestivi 50 g unt 4 foi de gelatină 2 lamai 200 g cremă de brânză 3 linguri zahăr pudră coajă de lămâie rasă extract pur de vanilie esenţă de migdale 200 g frişcă menta […]

 

Mousse de frisca cu biscuiti

Mousse de frisca cu biscuiti

Mousse de frisca cu biscuiti din: biscuiti, unt, miere, iaurt, frisca, gelatina, zahar, sirop de capsuni. Ingrediente: 200 g biscuiţi simpli 50 g unt 2 linguriţe cu miere apă Pentru mousse: 400 g iaurt 250 ml frişcă lichidă 1 foaie de gelatină 2 pliculeţe cu zahăr vanilat sirop de căpşune   Mod de preparare: Intr-un […]

 

Mousse cu capsune

Mousse cu capsune

Mousse cu capsune din: pandispan, capsune, smantana, gelatina, albusuri si zahar.   Ingrediente: 1 pandispan 500 g capsune 250 g smantana 7 g gelatina Pentru bezea: 3 albusuri 200g zahar 4 linguri apa   Mod de preparare: Capsunele spalate se pun intr-un blender si se mixeaza pana devin piure. Intr-un ibric zaharul se amesteca bine […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.