Mousse cu ciocolată si cafea

Printeaza

Mousse cu ciocolată si cafea din: piscoturi, ciocolata, oua, zahar, cafea neagra, cacao.

Ingrediente:Mousse_cu_ciocolata_si_cafea

  • 10-12 piscoturi
  • 200 g ciocolata
  • 4 oua
  • 50 g zahar
  • 100 ml cafea neagra

pentru servit:

  • o lingura cacao cernuta

 

Mod de preparare:

Se topeşte ciocolata la bain- marie, iar gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul. După ce se topeşte zahărul, crema cu gălbenuş se amestecă în ciocolata topită si răcită. Albuşurile se bat spumă si se adaugă în crema cu gălbenuş şi ciocolată.

Intr-o formă cu pereţi drepţi, se aşază unul lângă altul pişcoturile trecute rapid prin cafea. Se toarnă amestecul cu ouă si ciocolată, se scutură uşor forma pentru ca toată crema să se aşeze si se dă la rece pentru două ore. Se scoate prin răsturnare. Se serveşte presărată cu cacao.

Mousse cu ciocolată si cafea

Mousse_cu_ciocolata_si_cafea

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.