Morun sau nisetru siberian
PrinteazaMorun sau nisetru siberian din: morun sau nisetru, sos de maioneza, aspic, salata a la rus, sos de peste si sare.
- morun sau nisetru
- sos de maioneză
- aspic
- salată a la rus
- sos de peşte
- sare
Mod de preparare:
Se fierbe o bucată de morun sau nisetru, se lasă să se răcească bine, apoi se taie în felii. Se sărează.
Se glasează feliile de peşte cu sos de maioneză cu aspic şi după ce au fost lăsate să se răcească, se decorează după plac, glasîndu-le la urmă cu aspic. Se lasă să se răcească din nou.
Pe un platou lung se formează un postament de salată de două degete înălţime, pe care se aranjează feliile de peşte cu marginile petrecute una peste alta.
De jur împrejurul feliilor se modelează cu aspic tocat. Se îmbracă marginile postamentului cu maioneză, garnisind în jur cu crutone de aspic. Se serveşte cu sos de peşte, după gust.
Pofta buna!