Morun la cuptor cu macaroane cu ciuperci

Printeaza

 Morun la cuptor cu  macaroane cu ciuperci

Ingrediente:Morun la cuptor cu macaroane cu ciuperci

  • 1,400 kg morun
  • 250 g macaroane
  • 60 g parmezan sau caşcaval
  • 150 g unt
  • sare
  • piper
  • 100 g peşte afumat
  • 150 g ciuperci
  • 1/2 lingură de făină
  • 1 lingură de bulion
  • 1/2 pahar vin
  • 2 linguri sos brun de peşte

 

Mod de preparare:

Morunul se pune într-o tavă, se dă sare, piper, puţin ulei, puţină apă şi se dă la cuptor circa 35 minute. Se controlează să nu se ardă fondul.

Separat se fierb macaroanele în apă cu sare, se strecoară cînd sînt gata şi se taie bucă­ţele. Se sotează apoi în unt cu ciupercile fierte tăiate julien şi cu peştele afumat tăiat.

Morunul se aşază pe un platou garnisit cu macaroanele pre­sărate cu parmezan ras.

Separat se serveşte sos de miglas care se face în tava în care a fost fiert morunul şi care se prepară din 1/2 lingură făină, 1/2 pahar vin, 1 lingură bulion pastă, 2 linguri sos brun de peşte .

Se fierbe 5-6 minute şi se strecoară.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.