Morun cu rosii si ciuperci

Printeaza

Morun cu rosii si ciuperci din: morun, cimbru, rosii, ciuperci, usturoi, patrunjel, sos pesto, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:Morun_cu_rosii_si_ciuperci

  • 4 bucati de morun proaspat cu piele, de circa 140 g fiecare
  • cimbru
  • 1 kg rosii mari
  • 8 ciuperci mari
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 linguri cu sos pesto
  • ulei de masline
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi şi ştergeţi bucăţile de morun. Presăraţi-le cu cimbru şi cu sare şi puneţi-le la rece, acoperite. Spălaţi roşiile, tăiaţi-le felii şi puneţi-le deoparte. Curăţaţi ciu­percile şi tăiaţi-le lamele fine.

Curăţaţi şi tocaţi căţeii de usturoi. Spălaţi şi tocaţi pătrunjelul. Amestecaţi jumătate din usturoi şi din pătrunjel cu sos pesto şi puţină sare. Incălziţi cuptorul la 200°C.

Ungeţi o tavă pentru gratinat. Aşezaţi feliile de roşii şi ciupercile în straturi intercalate, pe patru rînduri. Presăraţi, pe măsură ce aranjaţi straturile, cu amestecul pătrunjel-usturoi-sos pesto şi stropiţi suprafaţa cu ulei. Puneţi tava timp de 20 de minute în cuptor. Micşoraţi tempera­tura şi supravegheaţi coacerea încă 30 de minute.

Măriţi puţin temperatura cuptorului din nou, scoateţi tava şi puneţi bucăţile de morun pe roşiile pe jumătate înmuiate. Tur­naţi puţin ulei.

Puneţi tava din nou în cuptor, lăsaţi încă 10 minute să se facă. Cu o spatulă lată, mutaţi roşiile cu peştele pe farfurii, înconjuraţi cu pătrunjel tocat şi apoi serviţi.

Morun cu rosii si ciuperci

Morun_cu_rosii_si_ciuperci

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu am mancat niciodata morun

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.