Morun cu broccoli
PrinteazaMorun cu broccoli
- 800 g broccoli
- 3 haşme
- 5 linguri de ulei de măsline
- 4 fire de pătrunjel cu frunza lată
- 15 cl smântână degresată
- 4 ouă întregi
- 2 vârfuri de cuţit nucşoară rasă
- 15 cl de supă de legume
- 15 cl de vin alb
- 1 lingură de cimbru tocat
- 4 bucăţi de morun, de câte 200 g, cu piele
- sare
- piper
Mod de preparare:
Rupeţi broccoli în bucheţele, îndepărtaţi-le cozile şi tăiaţi-le mare. Decojiţi haşmele. Tocaţi-le şi lăsaţi-le să se topească pe foc în 2 linguri de ulei de măsline. Păstraţi 300 g de broccoli pentru garnitură, iar restul adăugaţi-l peste haşme.
Lăsaţi la foc mic timp de 10 minute, amestecând. Tocaţi pătrunjelul (păstraţi puţin pentru decor) şi adăugaţi la broccoli. Incălziţi cuptorul la 210° (treapta 7). Ungeţi cu ulei 4 boluri. Faceţi din broccoli un piure. Adăugaţi smântână şi ouăle bătute.
Potriviţi de sare şi piper şi adăugaţi puţină nucşoară pentru aromă. Turnaţi piureul în boluri pe care puneţi-le, apoi, într-un vas termorezistent. Adăugaţi apă caldă şi puneţi la fiert în bain-marie preţ de 25 de minute.
Turnaţi supa şi vinul într-o cratiţă. Daţi în clocot. Adăugaţi cimbrul. Puneţi şi broccoli păstrat deoparte pentru garnitură. Lăsaţi să fiarbă 5 minute. Scurgeţi peştele pe hârtie absorbantă. Săraţi şi piperaţi partea fără piele. Prăjiţi-l în tigaie, în 3 linguri de ulei de măsline, 5 minute pe partea cu piele şi doar 2 minute pe cealaltă parte.
Răsturnaţi bolurile pe farfurii. Puneţi peştele, cu pieliţa în jos, înconjurat de broccoli. Turnaţi puţin ulei de măsline şi decoraţi cu pătrunjel.
Pofta bună!