Morun chaud-froid cu mus de morun, fileuri de ansoa si sparanghel

Printeaza

Morun chaud-froid cu mus de morun, fileuri de ansoa si sparanghel din: morun, unt, frisca, oua, sare, piper, vin, fileuri de ansoa, piure de spanac, gelatina, ulei, sparanghel, ceapa, sos alb, ciuperci,

Poate te intereseaza si Salată de morun

Ingrediente:Morun chaud-froid cu mus de morun, fileuri de ansoa si sparanghel

  • 1,500 kg morun
  • 100 g unt
  • 100 g frişcă bătută fără zahăr
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • 1 pahar vin
  • 5 fileuri de anşoa
  • 8 foi de gelatină
  • 50 g piure de spanac
  • 250 gulei
  • 300 g sparanghel
  • 1 ceapă
  • 2 linguri de sos alb
  • ciuperci

 

Mod de preparare:

Morunul se fierbe cu vin, sare şi ceapă. Cînd s-a răcit, se taie 12-13 medalioane rotunde.

Resturile de morun se pisează cu 5 fileuri de anşoa, apoi se amestecă cu 2 linguri de sos alb, 100 g unt şi la urmă cu frişcă bătută.

Acest mus se aşază pe un platou ca soclu şi se pune în frigider. Se face maio­neza din gălbenuş, ulei şi sare.

Jumătate din maioneză se amestecă cu spa­nacul, 2 linguri de aspic lichid şi se napează medalioanele. Se aşază pe musul de peşte şi fiecare medalion se decorează cu albuş fiert şi ciuperci.

Din supa de morun se face aspic, care se dă pe medalioane cînd începe să gelatineze. Se garniseşte cu vîrfuri de sparanghel. Separat se serveşte maioneza rămasă, subţiată cu zeama de lămaie.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. prea complicata reteta asta pentru mine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.