Morcovi întregi la cuptor

Printeaza

Morcovi întregi la cuptor din: morcovi, ulei de masline, otet de vin rosu cu ierburi aromate, sare de mare, piper, cimbru si usturoi.

Ingrediente:

  • 750 g morcovi tineri, de culori diferite dacă e posibil, spălaţi şi răzuiţi de coajă
  • ulei de măsline
  • oţet de vin roşu sau cu ierburi aromate
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • câteva fire de cimbru proaspăt
  • 3 căţei de usturoi zdrobiţi

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la 200°C (treapta 6). Stropiţi morcovii cu ulei de măsline şi puţin oţet, presăraţi-i cu sare şi piper, adăugaţi frunzele de cimbru şi căţeii de usturoi.

Puneţi-i într-o tavă pentru cuptor sau într-un vas ceramic, acoperiţi-i strâns cu folie de aluminiu şi coaceţi-i timp de 30-40 de minute, până când se înmoaie.

Scoateţi folia şi mai lăsaţi-i încă 10 minute, până când se rumenesc şi se caramelizează frumos.

Morcovi întregi la cuptor

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.