Morcovi copţi cu brânză de capră şi rodie

Printeaza

O reteta de morcovi copti cu branza de capra si rodie din: morcovi, ulei de masline, seminte de chimion, coaja si suc de portocala, naut, branza de capra, oregano, menta, seminte de rodie si lipii.

Ingrediente:Morcovi copţi cu brânză de capră şi rodie

  • 750 g de morcovi, taiati bucati mari
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite seminte de chimion
  • coaja rasa si sucul de la 1 portocala mica
  • 1 conserva de naut de 400 g, scurs si clatit
  • 100 g branza de capra cu mucegai alb
  • 1 legatura mica de oregano sau de menta, tocata grosier
  • 75 g seminte de rodie
  • lipii calde, pentru servit

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 190° C/gaz 5. Se amestecă morcovii cu o lingură de ulei, se presară chimionul şi coaja de portocală, apoi se asezonează. Se întind pe o tavă largă şi se dau la cuptor 50 de minute, până devin moi şi uşor rumeni pe margini.

Se amestecă năutul cu morcovii, apoi se răstoarnă pe un platou. Se stropesc cu uleiul rămas şi puţin suc de portocală. Se fărâmiţează deasupra brânza şi se presară verdeaţa şi seminţele de rodie. Se serveşte amestecul cald, alături de lipii.

Morcovi copţi cu brânză de capră şi rodie

Morcovi copţi cu brânză de capră şi rodie

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte tare reteta cu morcovii copti, chiar o s-o incerc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.