Momite de vita cu sos alb

Printeaza

 Momite de vita cu sos alb

Ingrediente:Momite de vita cu sos alb

  • 800 g momite
  • 18 ciuperci
  • 1 tarta coaptă din foitaj
  • 1 legătură mărar
  • sare
  • piper
  • 2 linguri smantană
  • 3 /4 lingură făină
  • 120 g unt

 

Mod de preparare:

Momiţele bine spălate şi curăţate de pieliţă se fierb în apă puţină cu sare şi puţin unt. Se scot din zeamă şi se taie bucăţi egale.

Se amestecă in sosul făcut din zeamă, 3/4 lingură făină, 50 g unt şi smîntînă.

Tarta din foitaj se pune pe un platou rotund şi se umple cu momiţele amestecate cu sosul, iar deasupra se pun ciupercile întregi sotate in unt şi se presară cu mărar tocat.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Are vaca momite?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.