Momite cu mazare

Printeaza

Momite cu mazare 

Ingrediente:Momite cu mazare

  • 1 kg momiţe
  • 1 lingură untură
  • 1 ceapă mică
  • 1 pahar vin alb
  • 1 pahar apă
  • 1 lingură bulion de roşii
  • 1 foaie de dafin
  • 10 boabe piper
  • sare
  • 1 kg mazăre

Mod de preparare:

Spălăm bine momiţele, scoatem vinele, le tăvălim în făină şi le prăjim într-o ti­gaie. Intr-o cratiţă punem puţină grăsi­me şi ceapa tocată, lăsăm să se pră­jească, punem momiţele şi turnăm vinul şi apa. Lăsăm să fiarbă încet, adăugăm o foaie de dafin, boabele de piper şi o lingură de bulion de roşii.

Fierbem mazărea; dacă folosim ma­zăre conserve, o opărim, apoi o punem langă momiţe şi fierbem totul încă 15- 20 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.