Mancare de vinete cu mentă

Printeaza

Mancare de vinete cu mentă

Mancare de vinete cu mentă

Ingrediente:

  • 3 dovlecei
  • două vinete
  • o bucată de fenicul
  • o lămâie
  • 5 cm rădăcină de ghimbir
  • ulei de măsline
  • un praf de nucşoară,
  • mentă proaspătă şi uscată
  • 50 g seminţe de susan
  • sare
  • piper
  • 300 ml iaurt
  • 3 căţei de usturoi

Preparare:

Vinetele şi dovleceii se spală, se şterg de apă şi se taie în cuburi sau în felii mai groase. Se presară sare, se amestecă şi se pun într-o strecurătoare. Bucata de fenicul se spală şi se taie în cubuleţe.

Se încinge puţin ulei de măsline într-o cratiţă, se adaugă feniculul şi se căleşte două minute. Se adaugă cuburile sau feliile de vinete şi dovlecei, se călesc cinci minute şi se iau de pe foc.

Se adaugă o cană de apă, se pun din nou pe foc şi se lasă să scadă apa, amestecând din când în când ca să nu se lipească. Se presară o jumătate din can­titatea de seminţe de susan, pudra de nuşcoară, menta uscată, sarea şi piperul după gust.

Se unge o tavă cu ulei, se toarnă compoziţia, se intro­duce în cuptor şi se ţine circa 20 de minute. Se serveşte fierbinte sau rece, alături de un sos din iaurt, usturoi şi mentă proaspătă tocată.

Mâncare de vinete cu mentă

Mâncare de vinete cu mentă.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Chiar vroiam sa fac o mancare de vinete, iar reteta voastra mi-e de ajutor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.