Mancare de rinichi cu boia de ardei

Printeaza

Mancare de rinichi cu boia de ardei

Ingrediente:Mancare de rinichi cu boia de ardei

  • 1 rinichi de vacă sau 2 rinichi de viţel sau de porc
  • 3 cepe
  • 1 lingură untură
  • 1 lingură bulion
  • 1 linguriţă boia de ardei
  • 1/2 lingu­riţă făină
  • 2-3 linguri vin
  • 1 ceaşcă zeamă de carne sau apă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă rinichii de pieliţa exterioară, se taie în două pelungime, se scoate toată grăsimea de la mijloc, se taie în felii subţiri şi se pun cu apă rece la foc, lăsînd să dea un clocot, două.

Se strecoarăşi se spală bine cu apă călduţă.

Ceapa se taie mărunt, se prăjeşte în untură pînă începe să se îngălbenească, se adaugă făina, lăsînd să se prăjeascăşi ea puţin, apoi se stinge cu zeamă de carne sau, în lipsă, cu apă.

Se adaugă bulionul, boiaua, vinul, sarea şi piperul.

Se lasă să fiarbă la foc pînă cînd rinichii sînt gata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.