Mancare de linte cu mazăre

Printeaza

O reteta delicioasa de mancare de: linte, morcovi baby, mazare, ciuperci, praz, usturoi, ulei, sare, piper, cimbru, miez de nuca, alune.

Ingrediente:Mancare de linte cu mazăre

  • 200 g morcovi baby
  • 250 g linte
  • 200 g mazăre
  • 300 g ciuperci
  • un fir de praz
  • doi căţei de usturoi
  • 100 ml ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • miez de nucă
  • alune

Mod de preparare:

Lintea se pune la înmuiat cu o seară înainte, se fierbe în apă cu puţină sare, se scurge şi se păstrează la rece într-un castron. Prazul se curăţă de frunzele veştede, se spală şi se taie rondele subţiri. Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie felii.

Morcovii baby şi mazărea se fierb separat şi se pun lângă linte. Se încinge jumătate din can­titatea de ulei într-o cratiţă, se căleşte prazul, apoi se adaugă ciu­percile, sare şi piper. Se presară puţin cimbru, se călesc până scade sucul lăsat de ciuperci şi devin aurii.

Se scot cu o spumieră, se pun într-un castron şi se păstrează la cald. In restul de ulei se pun mazărea şi lintea, morcovii, cimbrul, sarea şi piperul. Se presară usturoiul feliat, se călesc zece minute la foc mic şi se servesc alături de ciupercile şi prazul călit.

Mancare de linte cu mazăre

Mancare de linte cu mazăre

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.