Mancare cu pui si ardei

Printeaza

Mancare cu pui si ardei din: piept de pui, ardei, ceapa, usturoi, telina, conopida, spanac, sare, piper, ulei de masline, busuioc, lamaie, rosii.

Ingrediente:Mâncare cu pui si ardei

  • 3 piepturi de pui
  • doi ardei capia roşii
  • doi ardei graşi verzi
  • două cepe
  • 4 căţei de usturoi
  • o jumătate de ţelină
  • 500 g conopidă
  • 500 g spanac
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • 3 crenguţe busuioc verde
  • o lămâie
  • 250 g roşii cherry

 

Mod de preparare:

Conopida se spală, se rupe în bucheţele mai mici şi se fierbe în apă cu sare. Ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se fierbe.

Se scurge de apă, se taie bas- tonaşe şi se pune într-un cas­tron împreună cu bucheţelele de conopidă scurse de apă. Ardeii se curăţă de seminţe, se spală şi se taie în felii mai groase. Cepele se curăţă de foi, se spală, se taie înjumătăţi, apoi în felii mai groase. Usturoiul se curăţă, se taie în felii subţiri sau se pisează.

Se încinge ulei într-o cratiţă, se pun ceapa, ardeii şi ustu­roiul. Se călesc până când devin moi, se adaugă carnea de pui şi se prăjesc. Se condimentează cu sare şi piper, se adaugă bastonaşele de ţelină şi conopida.

Se mai prăjesc timp de câteva minute, se opreşte focul şi se adaugă busuiocul tocat mărunt. Se amestecă, se lasă să se îmbine aromele şi se serveşte. Se serveşte alături de o sa­lată din spanac crud, roşii cherry, suc de lămâie şi ulei de măsline.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.