Mancare cu orez si pui

Printeaza

Mancare cu orez si pui din: piept de pui, orez, morcovi, ciuperci, ardei, ananas, ghimbie, curry, scortisoara, ulei, sare, piper, stafide.

Ingrediente:Mâncare cu orez si pui

  • două piepturi de pui
  • 250 g orez
  • 150 g morcovi
  • 250 g ciuperci
  • un ardei gras roşu
  • un ardei gras verde
  • 200 g ananas din compot
  • o lingură de ghimbir mu­rat
  • praf de curry
  • un praf scorţişoară
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • stafide albe

 

Mod de preparare:

Orezul se spală în apă rece, apoi se fierbe şi se pune într-o strecurătoare. Piepturile de pui se spală, se dezosează şi se taie în cubuleţe. Morcovii se spală şi se fierb în apă clocotită, în care s-a adăugat puţină sare.

Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie în felii subţiri. Ardeii se curăţă de seminţe şi se taie în bucăţi mai mari sau rondele. Intr-o cratiţă se încing patru lin­guri de ulei de măsline, se adau­gă carnea de pui, ardeii graşi, ciu­percile şi morcovii. Se căleşte totul timp de şapte minute la foc iute, apoi se adaugă orezul şi ghimbirul.

Se condimentează cu praf de curry, scorţişoară, sare şi piper. Ananasul se taie în cuburi şi se adaugă peste legume. Se prăjeşte totul încă cinci minute şi se opreşte focul. Se acoperă cu un capac şi se lasă zece minute să se îmbine aromele. Pentru un plus de gust se pot adăuga stafide albe.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.