Mancare cu carnaţi

Printeaza

Mancare cu carnaţi

Mancare cu carnaţi

Ingrediente:

  • 3 cartofi
  • 300 g costiţă afumată
  • 300 g ciuperci marinate
  • un ardei gras
  • 250 g cârnaţi olteneşti
  • un praf de boia iute
  • o ceapă
  • 4 căţei de usturoi
  • pastă de tomate
  • 4 roşii
  • sare
  • piper
  • ulei
  • cimbru uscat
  • pătrunjel
  • mămăligă
  • legume de sezon

Preparare:

Cartofii se curăţă, se spală şi se taie în felii mai groase. Se fierb în apă fierbinte în care se adaugă o linguriţă de sare şi o lingură de ulei. Costiţa afumată şi carnaţii se taie în bucăţi mai mici.

Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se toacă mărunt şi se pun pe o farfurie. Se încinge ulei într-o cratiţă, se adaugă bucăţile de came şi se prăjesc timp de două minute. Se adaugă legumele tocate, boiaua iute, roşiile curăţate de pieliţă şi date pe râzătoare.

Ardeiul gras se toacă în cubuleţe şi se pune peste celelalte ingrediente. O lingură de pastă de tomate se diluează cu două pahare de apă, se toarnă în cratiţă, se adaugă sare, piper şi se lasă să fiarbă.

Se adaugă cartofii, cimbrul şi pătrunjelul tocate, apoi se mai lasă să fiarbă timp de zece minute. Se adaugă ciupercile marinate, se lasă să stea cratiţă acope­rită timp de cinci minute şi se serveşte. Se serveşte fierbinte cu mămăligă sau salată din legume de sezon.

Mâncare cu cârnaţi

Mâncare cu cârnaţi.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.