Mancare cu carne de vită cu praz

Printeaza

O reteta delicioasa de mancare cu: carne de vita, costita afumata, praz, ceapa, usturoi, pasta de tomate, rosii, masline, ulei, sare, piper, patrunjel, malai, paine.

Ingrediente:

  • 800 g carne de vită
  • 100 g costiţă afumată
  • două fire de praz
  • două cepe
  • 4 căţei de usturoi
  • două linguri cu pastă de tomate
  • o conservă de roşii
  • 200 g măsline
  • 200 ml ulei
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • mălai
  • pâine prăjită

 

Mod de preparare:

Prazul şi cepele se curăţă, se spală şi se taie felii subţiri. Carnea de vită se spală, se scurge de apă şi se taie felii subţiri sau bucăţi mai mici.

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pune carnea şi se prăjeşte până devine aurie. Se scoate într-un bol şi în uleiul rămas se pun prazul şi ceapa.

Se prăjesc până se înmoaie, se adaugă costiţa afumată tăiată cubuleţe sau julien, se mai prăjesc cinci minute şi se adaugă roşiile din conservă pasate. Se toarnă două căni cu apă în care s-a dizolvat pasta de tomate, se condi­mentează şi se lasă să fiarbă.

După 20 de minute se adaugă carnea, usturoiul pisat şi măs­linele, se continuă fierberea circa 20 de minute şi se opreşte focul. Se presară pătrunjel tocat, se amestecă şi se serveşte imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.