Mix de piersici si afine cu scortisoara

Printeaza

Mix de piersici si afine cu scortisoara din: piersici, suc de lamaie, zahar brun sau sirop de arţar, unt, afine, suc de lime, scorţişoară, iaurt, mentă.

Mix_de_piersici_si_afine_cu_scortisoara

Ingrediente:

  • 2 piersici tari, tăiate pe jumătate, făiă sâmburi
  • suc proaspăt stors din 1/2 lămâie (cam 1 lingură)
  • 3 linguri + 1 linguriţă de zahăr brun sau sirop de arţar
  • 1 lingură de unt, tăiat în 4 părţi
  • 2 cesti de afine proaspete
  • suc proaspăt stors din 1/2 lime (cam 1 lingură)
  • un vârf de linguriţă de scorţişoară
  • 1/4 ceaşcă de iaurt (alege unul mai dens)
  • 4 ramuri de mentă (opţional)

 

 

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 170°C. Pune piersicile în tava de copt şi stropeşte-le cu zeama de lămâie.

Adaugă 1 linguriţă de zahăr în fiecare jumătate de fruct, apoi umple-le cu câte un cub de unt.

Introdu tava la copt timp de 1 oră. Lasă totul la răcit.

Amesteca într-un recipient termorezistent afinele cu cele 2 linguri de zahăr rămase, zea­ma de lămâie şi scorţişoara.

Aşază vasul pe aragazul setat la foc mare. Fierbe totul până când fructele de pădure îşi lasă sucul şi încep să se înmoaie, circa 5 minute.

Pune preparatul de-o parte şi lasă-l la răcit.

Portioneaza compoziţia pe 4 farfurii mici şi aşază deasu­pra fiecăreia câte o piersică umplută.

Toarnă puţin iaurt şi presară mentă, dacă preferi această aromă. 

Serveste acest mix delicios de piersici şi afine cu un vin dulce, de calitate. 

Mix de piersici si afine cu scortisoara

Mix_de_piersici_si_afine_cu_scortisoara

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. O sa icnerc si eu mixul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.