Mix de carne fiarta

Printeaza

O reteta usoare de mix de carne fiarte din: spata de manzat, gaina, toba, copita de porc, ceapa alba, morcovi, telina, coaja de parmezan si sare.

Ingrediente:Mix de carne fiarta

  • 500 g spată de mânzat 300 g piept de viţel
  • 1/2 găină
  • 1 bucată de tobă (sau de caltaboş, după gust)
  • 1 copită de porc
  • 2 cepe mici albe
  • 4 morcovi mici
  • 2 ţeline
  • 50 g coajă de parmezan
  • sare

 

Mod de preparare:

Lăsaţi copita de porc să se înmoaie în apă 12 ore. Scurgeţi-o şi înţepaţi-o cu o furculi­ţă sau cu un ac gros, apoi înfăşuraţi-o cu un şervet pe care legaţi-l la capete cu sfoa­ră de bucătărie; puneţi-o la fiert 3 ore în multă apă nesărată.

Intre timp, găuriţi toba sau caltaboşul de porc cu o furculiţă sau cu un ac gros, înfăşuraţi-o cu un şervet pe care îl legaţi la capete cu sfoară de bucătărie. Puneţi-o la fiert 1 oră şi 30 de minute în multă apă nesărată. Scurgeţi-o şi tăiaţi-o felii.

Curăţaţi morcovii şi cepele, apoi tăiaţi-le în patru, curăţaţi şi tăiaţi bucăţele tulpinile de ţelină, păstrând întreagă rădăcina. Puneţi la fiert legumele în multă apă sărată împreună cu pieptul de viţel, cu oasele, spata de vită, găina şi coaja de parmezan circa 2 ore şi 30 de minute.

Puneţi cărnurile, copita de porc, toba (sau caltaboşul) şi legumele pe un platou şi ser­viţi fierbinte.

Mix de carne fiarta

Mix de carne fiarta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.