Mititei din peste cu patrunjel si lamaie

Printeaza

Mititei din peste cu patrunjel si lamaie din: file de peşte alb, ceapa, usturoi, coaja de lamaie, pesmet sau gris, patrunjel verde, piper, ulei, slăninuţă pentru uns grătarul, lamaie, iaurt sau sos tzatziki.

Mititei_din_peste_cu_patrunjel_si_lamaie

Ingrediente:

  • 1/2 kg file de peşte alb
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • coaja rasă de la 1/2 lămâie
  • 2 linguri pesmet sau griş
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 felie slăninuţă pentru uns grătarul
  • 1 lămâie
  • 200 g iaurt sau sos tzatziki

Mod de preparare:

Cureţi şi speli ceapa şi usturoiul. Speli verdeaţa şi o laşi să se scurgă. Cureţi peştele de piele sau oase şi îl mărunţeşti în robo­tul de bucătărie împreună cu legumele, coaja de lămâie, pesmetul şi verdeaţa.

Scoţi din robot pasta rezultată şi adaugi sare şi piper după gust, uleiul şi omogenizezi timp de 10 minute, amestecând cu mâna. Păstrezi compoziţia în frigider pentru 10 minute.

Pregăteşti grătarul şi, când e încins, îl ungi cu o felie de slăninuţă.

Modelezi mici, cu mâinile umede şi îi frigi pe grătarul încins, având grijă să-i întorci după 4-5 minute, îi serveşti calzi, stropiţi cu zeamă de lămâie, alături de iaurt sau de sos tzatziki.

Mititei din peste cu patrunjel si lamaie

Mititei_din_peste_cu_patrunjel_si_lamaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.