Minitorturi cu pere

Printeaza

Minitorturi cu pere din: lamaie, vin rosu, zahar, scortisoara, pere, gelatina, branza de vaci, iaurt, zahar vanilat, frisca si bezele.

Ingrediente:

  • 1/2 lamaie
  • 350 ml vin rosu
  • 75 g zahar
  • 1/2 baton de scortisoara
  • 2 pere
  • 6 foi gelatina
  • 200 g branza de vaci
  • 100 g iaurt natur
  • 2 linguri zahar vanilat
  • 120 g frisca
  • 4 bezele mari (circa 8 cm)

 

Mod de preparare:

Se spală lămâia cu apă fierbinte şi se taie felii. Se pune la « fiert la foc moale, cu vin, zahăr şi scorţişoară; se lasă să fiarbă cca 10 min., apoi se îndepărtează scorţişoara şi feliile de lămâie. Se decojesc perele şi se aşază în fiertura de vin, astfel încât să fie acoperite.

Se aşază capacul deasupra vasului şi se fierb perele 1-2 min. Se ia vasul de pe foc şi se lasă perele să se răcească în zeamă. Apoi se scot şi se taie felii, iar zeama se pasează. Se taie cuburi 1/2 de pară şi se pasează cu 3 linguri din zeama în care a fiert. Se înmoaie gelatina în apă rece.

Se amestecă brânza de vaci cu iaurt, zahăr vanilat şi piureul de pere. Se încălzeşte gelatina şi se lasă să se dizolve la foc moale. Se adaugă 3 linguri din cre­ma de brânză, se amestecă şi apoi se încorporează în res­tul de cremă de brânză. în final se adaugă frişca bătută şi se omogenizează.

In jurul discurilor de bezea se aşază inele de cofetărie (eventual se improvizează din fâşii de car­ton gros). Se aşază crema pe bezele şi se lasă să se întărească cca 3 ore la frigider. Se decorează cu restul de felii de pere şi eventual ornamente de ciocolată.

Minitorturi cu pere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.