Minitarte picante

Printeaza

Minitarte picante din: faina, oua, ulei, lapte, cascaval, ardei, marar, praf de copt, sare, unt, pate de ficat, smantana, patrunjel.

Ingrediente:Minitarte_picante

Pentru aluat:

  • 200 g făină
  • 2 ouă
  • 50 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 100 g cascaval
  • 1 ardei iute
  • 1 legătură mărar
  • 1 vărf de cuţit praf de copt
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 1 lingură unt pentru forme

Pentru umplutură:

  • 150 g pate din ficat de porc sau pui
  • 2 linguri smântănă
  • 1 lingură unt
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1/2 ardei pentru decor

 

Mod de preparare:

Mixezi ouăle împreună cu sarea, apoi adaugi treptat uleiul, laptele, ardeiul curăţat şi tăiat mărunt, mărarul fin tocat, caşcavalul ras, praful de copt şi făina cernute.

Omogenizezi aluatul şi îl întinzi pe planşeta presăra-tă cu făină, în strat de aproximativ 5 mm. Tai bucăţi de aluat şi tapetezi cu ele formele mici pentru tarte, în prealabil unse cu unt.

Cu o furculiţă, inţepi din loc în loc aluatul de pe baza formelor, ca să nu se ridice la copt. Aşezi formele pe o tavă şi coci aluatul timp de 15 minute, la foc mediu, în cuptorul preincălzit.

Cu 2-3 ore înainte de masă, prepari umplutura: amesteci pateul cu untul moale, la temperatura camerei, smântâna, verdeaţa fin tocată şi piper după gust. Umpli tartele cu pasta de pate şi le decorezi cu ardei, ridichi sau verdeaţă.

Le păstrezi în frigider până în momentul servirii.

Minitarte picante

Minitarte_picante

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.