Minitarte cu lamaie

Printeaza

Minitarte cu lamaie din: faina, unt, galbenus, zahar, sare, galbenusuri, amidon, smantana, zahar pudra, suc de lamaie, coaja de lamaie si albusuri.

 

Ingrediente:Minitarte_cu_lamaie

aluat:

  • 150 g faina
  • 100 g unt rece
  • 1 galbenus
  • 50 g zahar
  • sare

umplutura:

  • 5 galbenusuri
  • 1 lingura amidon
  • 5 linguri smantana
  • 100 g zahar pudra
  • 100 ml suc de lamaie
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 2 albusuri

palarie de bezea:

  • 3 albusuri
  • 120 g zahar pudra

 

Mod de preparare:

Se frământă aluatul din făină, unt, gălbenuşuri, zahăr şi 1 praf de sare; se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 30 min.

Se încinge cuptorul la 180°C. Se întinde o foaie de aluat pe planşeta tapetată cu făină.

Se decupează 12 pătrate de aluat (cu latura de 8 cm). Se ung formele, brioşe şl se îmbracă în aluat; se coc cea 10 min.

Se bat în bain-marie gălbenuşurile cu amidon, smântână şi 50 g zahăr pudră. Se adaugă suc şi coajă rasă de lămâie.

Se bat albuşurile cu restul de zahăr pudră şi se înglobează în crema de lămâie. Se repartizează compoziţia în forme.

Se reduce focul din cuptor la 160°C şi se coc tartele 10-15 min.

Pentru pălăria de bezea, se bat albuşurile adăugând treptat zahăr pudră.

Se repartizează peste tarte şi se mai coc 2 min. pe grătarul cuptorului.

 

Minitarte cu lamaie

Minitarte_cu_lamaie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.