Minitarte cu iaurt fructat

Printeaza

Minitarte cu iaurt fructat din: faina, unt, zahar pudra, faina de migdale, esenta de vanilie, galbenus, sare, lapte, iaurt cu fructe, fructe.

Ingrediente:Minitarte_cu_iaurt_fructat

pentru aluat:

  • 125 g faina
  • 65 g unt moale
  • 40 g zahar pudra
  • 15 g faina de migdale
  • cateva picaturi esenta de vanilie
  • un galbenus
  • un praf sare
  • o lingurita lapte, la nevoie

pentru umplutura:

  • iaurt cu fructe, dupa gust
  • fructe dupa gust

 

Mod de preparare:

Untul se freacă şi apoi se adaugă zahărul, făina şi vanilia. Se omogenizează şi se adaugă gălbenuşul şi sarea. Se amestecă şi, la nevoie, se adaugă laptele, dacă nu se leagă. Apoi, aluatul se adună într-o bilă care se pune o oră la frigider.

După acest timp, se scoate aluatul, se întinde şi se taie bucăţi de mărimea formelor de copt. Se ung formele cu un pic de unt, se pune aluat care se presează bine şi se coc 10 minute. După răcire, se umplu cu iaurt cu fructe şi fructe de sezon, după gust.

Minitarte cu iaurt fructat

Minitarte_cu_iaurt_fructat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.