Minitarte cu fructe rosii si capsuni

Printeaza

Minitarte cu fructe rosii si capsuni din: faina, unt, zahar, galbenusuri, sare, capsuni, coacaze rosii, zmeura, mure, smantana, menta.

Ingrediente:Minitarte cu fructe rosii si capsuni

Pentru aluat:

  • 200 g faina (+30g)
  • 100 g unt (+20 g)
  • 80 g zahar pudra
  • 3 galbenusuri
  • 1 varf de sare

Pentru garnitura:

  • 6 capsuni
  • 125 g coacaze rosii
  • 125 g zmeura
  • 125 g mure
  • 300 ml smantana lichida
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 6 frunze de menta
  • Zahar pudra

 

Mod de preparare

Se pun ingredientele pentru aluat intr-un bol si se mixeaza pana se fac bule de aer. Se acopera aluatul si se lasa 30 de minute la rece. Se preincalzeste cuptorul la 200 grade C.

Se intinde aluatul pe planseta dup ace se presareaza faina.

Se tapeteaza 6 forme de tarte mici cu unt si se pun intr-o forma speciala pentru cuptor. Se pune pe fundul fiecarei tarte hartie de copt si se presara cateva boabe de fasole uscata.

Se dau la cuptor 15 minte, se scoate apoi hartia si boabele de fasole si se mai coc inca 5 minute, dupa care se scot si se lasa la racit.

Se taie capsunile in 2. Se spala coacazele si se sterg cu hartie absorbanta. Se bate smantana lichida foarte rece cu zaharul vanilat pana devine crema.

Se garniseste fiecare tarta. Se repartizeaza fructele, se decoreaza cu frunze de mente si se pudreaza cu zahar.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Minitarte cu stafide

Minitarte cu stafide

Minitarte cu stafide din: unt, zahar, stafide, sirop de porumb, ou, vanilie. Ingrediente: 75 g stafide 60 g unt 55 g zahăr brun 1 vârf de sare 170 g de sirop de porumb 1 ou, bătut uşor 1/2 linguriţă de esenţă vanilie   Mod de preparare: Intindeţi aluatul de tartă bine şi cu un pahar, […]

 

Minitarte cu nuci pecan

Minitarte cu caju

Minitarte cu caju din: unt, biscuiti, caju, lapte, cacao. Ingrediente: 250 g biscuiţi 250 g unt pudră de coriandru pudră de ghimbir 50 g caju Pentru umplutura: 200 g lapte condensat dulce 150 g unt 2 linguriţe cu cacao   Mod de preparare: Zdrobeşte cât mai fin biscuiţii si amestecă-i cu untui topit, un praf […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.