Minitarte cu ciuperci

Printeaza

Minitarte cu ciuperci din: faina, ou, sare, piper, unt, lapte, unt, praz, sare, ciuperci, cimbru, smantana, cascaval.

Ingrediente:Minitarte_cu_ciuperci

pentru aluat:

  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 200 g unt
  • 2-3 lingurite lapte rece

pentru umplutura:

  • 90 g unt
  • 3 fire praz
  • 1/2 lingurita sare
  • 500 g ciuperci
  • 2 lingurite cimbru
  • 3 linguri smantana
  • 1 praf piper
  • 200 g cascaval

 

Mod de preparare:

Amesteci ingredientele şi faci un aluat fărâmicios. Dacă ţi se pare că nu se leagă, picuri 2-3 linguriţe de lapte rece în timp ce amesteci, pentru ca aluatul să devină omogen. Il laşi la frigider o jumătate de oră. Il întinzi cu un sucitor şi cu gura paharului formezi 6 cercuri.

Le aşezi în formele de minitarte, după ce ai pus hârtie pentru copt. Intinzi pe toată suprafaţa, înţepi cu furculiţa din loc în loc. Le dai la cuptorul încins şi le ţii până qevin aurii. Le laşi la temperatura camerei. Tai capătul firelor de praz, dai deoparte prima foaie şi tai partea albă până la frunze.

Pui prazul într-o strecurătoare şi speli sub jet de apă. Speli ciupercile şi le tai. Topeşti untul într-o tigaie. Adaugi prazul şi sarea şi amesteci 3 minute. Dai focul mai tare, pui ciupercile şi ţii până scade apa lăsată de ele. Adaugi cimbrul, smântână şi piperul şi laşi să se răcească.

Presari un strat de caşcaval ras pe fundul fiecărei minitarte. Pui din compoziţia de ciuperci şi praz şi presari iar caşcaval pe deasupra. Coci cam 25 de minute. Serveşti când s-a răcit.

Minitarte cu ciuperci

Minitarte_cu_ciuperci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.