Minitarte cu ciuperci si porumb

Printeaza

Minitarte cu ciuperci si porumb din: faina, drojdie, zahar, unt, lapte, sare, ciuperci, porumb, masline, cascaval, susan.

Ingrediente:Minitarte cu ciuperci si porumb

Pentru aluat:

  • 350 g făină
  • 15 g drojdie
  • 1 lingură zahăr
  • 30 g unt topit
  • 150-200 ml lapte călduţ
  • un praf de sare

Pentru umplutură:

  • 1 borcan mic ciuperci tăiate
  • 6 linguri boabe de porumb
  • câteva măsline
  • 120 g caşcaval
  • 1 lingură susan

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, freci drojdia cu zahărul până se dizolvă. Cerni făina într-un bol, presari sare, adaugi drojdia şi amesteci bine cu mâna.

Torni puţin lapte, frămânţi, apoi încorporezi untul topit. Spre final mai picuri lapte, până vei obţine un aluat elastic şi uşor lipicios. Acoperi aluatul şi îl laşi la dospit 40-50 de minute, la loc ferit de curent.

Pentru umplutura, scurgi ciupercile de zeamă, le speli sub jetul de apă şi le aşezi pe nişte şerveţele, să se scurgă de apă. Măslinele le tai feliuţe. Caşcavalul îl dai pe răzătoarea mică.

După ce aluatul a dospit, presari făină pe masa de lucru şi îl răstorni. Intinzi o foaie potrivit de groasă, iei o formă de minitartă, o pui cu gura în jos şi decupezi aluatul după mărimea ei.

Ies 8 cercuri din această cantitate, formele fiind potrivite. Aşezi fiecare cerc de aluat în formă, îl tapetezi bine şi pe pereţii formelor şi înţepi aluatul cu o furculiţă.

Pui în fiecare ciupercuţă boabe de porumb, felii de măsline şi caşcaval ras. Deasupra presari susan.

Aşezi formele într-o tavă şi le introduci în cuptorul încins, la o temperatură potrivită. Când s-au rumenit, scoţi tartele şi le laşi puţin la răcorit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.