Minitarte cu ciocolată si frisca

Printeaza

Minitarte cu ciocolată si frisca din: ou, zahar, zahar vanilinat, faina, unt, ciocolata neagra, frisca, zahar pudra.

Ingrediente:Minitarte_cu_ciocolata_si_frisca

pentru aluat:

  • un ou
  • 125 g zahar
  • un pachet zahar vanilinat
  • 250 g faina
  • 125 g unt

pentru crema de ciocolata:

  • 200 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida

pentru decor:

  • 200 g ciocolata
  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se freacă gălbenuşul cu zahărul şi zahărul vanilinat până ce amestecul devine spumos. Se pune în ploaie făina, se amestecă cu mâinile si se adaugă untul tăiat bucăţi. Se desface cu degetele si apoi se pune aluatul la frigider pentru 30 de minute.

Se scoate, se frământă puţin şi se rup bucăţi care se întind uşor si se pun ţi formele de copt. Se dau la cuptor pentru 15 minute.

Pentru cremă se pun într-un vas frişca si ciocolata şi se încălzesc pe foc. După coacere, se toarnă crema si se lasă să se răcească. Se dau la frigider aproximativ o oră si se servesc cu ciocolată rece trecută prin râzătoare sau tăiată cu cuţitul. Se presară cu un pic de zahăr.

Minitarte cu ciocolată si frisca

Minitarte_cu_ciocolata_si_frisca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.