Minitarte cu ceapă

Printeaza

Minitarte cu ceapă din: faina, unt, apa, ceapa rosie, branza de vaci, smantana, parmezan, oua, marar, scortisoara, frunza de dafin, ulei de masline, sare, piper, ardei capia, usturoi.

Ingrediente:Minitarte_cu_ceapa

  • 200 g faina
  • 160 g unt
  • 30 ml apa
  • 300 g ceapa rosie
  • 200 g branza de vaci
  • 200 g smantana
  • 100 g parmezan
  • doua oua
  • o legatura de marar
  • scortisoara
  • o frunza de dafin
  • 75 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • ardei capia
  • usturoi

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se amestecă untul cu faina si o lingurita cu sare pana devin ca un pesmet.

Se adauga apa si se framanta pana se obtine un aluat omogen, se infasoara in folie alimentara si se introduce la rece 30 de minute.

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie pestisori.

Se pune uleiul de masline intr-o cratita, se adauga ceapa si se caleste cinci minute.

Se adauga frunza de dafin si o lingurita cu scortisoara, sare si piper.

Se toarna putina apa si se inabusa zece minute apoi se lasa la racit.

Intr-un bol se pune ceapa racita fara frunza de dafin, branza de vaci, smantana, ouale si parmezanul.

Se presara sare si piper, marar tocat si se amesteca. Se scoate aluatul, se intinde in forme de tarta si se coc cinci minute.

Se toarna compozitia cu ceapa, se introduc in cuptor si se coc la foc mediu 30 de minute.

Se servesc calde sau reci, simple sau cu salata de ardei capia copti cu usutoi si marar.

Minitarte cu ceapă

Minitarte_cu_ceapa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.