Minitarte cu cascaval, salvie si ceapa verde

Printeaza

Minitarte cu cascaval, salvie si ceapa verde din: faina, ou, unt, sare, oua, lapte, cascaval, ceapa verde, salvie, usturoi si boia dulce.

Ingrediente:Minitarte_cu_cascaval_salvie_si_ceapa_verde

pentru aluat:

  • 150 g faina
  • un ou
  • 75 g unt
  • un praf sare

pentru umlutura:

  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 g cascaval
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1/2 lingurita salvie uscata
  • un catel usturoi
  • un praf boia dulce

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă făina cu sarea şi apoi se adaugă untul. Se desface untul în făină cu degetele până se obţine un ames­tec nisipos. Se adaugă oul bătut şi un pic de apă rece, cât să ajute la legarea aluatului. Se frământă uşor, se adună aluatul într-o bilă care se dă la rece pentru o oră.

Apoi, se împarte aluatul în patru, se întinde fiecare parte pe masa presărată cu făină şi apoi fiecare foaie se aşază în forme mici de tartă.Se înţeapă aluatul din forme şi se dă la copt pentru 10 minute.

Pentru umplutură, se amestecă ouăle cu laptele, salvia, ceapa tăiată mărunt, usturoiul pisat şi boiaua. Se bat bine pentru a se omogeniza.Pe fundul fiecărei tarte se repartizează caşcaval, se toarnă amestecul de ouă şi se dau formele la cuptor pentru 30 de minute, până ce se rumenesc.

Minitarte cu cascaval, salvie si ceapa verde

Minitarte_cu_cascaval_salvie_si_ceapa_verde

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.