Minitarte cu ciuperci

Printeaza

Minitarte cu ciuperci din: faina, vin, ulei de floarea soarelui, praf de copt, cimbru, sare, ciuperci, smantana, oua, unt, piper si cimbru.

Ingrediente:Minitarte_cu_ciuperci

  • 500 g faina
  • 250 ml vin alb sec
  • 250 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 lingura cu praf de copt
  • cimbru
  • sare

pentru umplutura:

  • 500 g ciuperci
  • 200 g smantana
  • 2 oua
  • unt
  • sare
  • piper
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Cerne făina într-un castron (pentru început, doar 400 g) împreună cu praful de copt. Fă o adâncitură în mijloc şi toarnă vinul amestecat cu uleiul şi un strop de sare. Adaugă o jumătate de linguriţă cu cimbru uscat. Frământă aluatul. Dacă este prea moale, adaugă maximum 100 g de făină, ca aluatul să fie uşor de lucrat şi nelipicios.

Lasă-l deoparte 10-15 minute, între timp, curăţă şi feliază ciupercile. Trage-le în puţin unt topit împreună cu puţin cimbru uscat. Sărează şi piperează după gust, apoi lasă să se răcească. Bate ouăle şi smântână şi toarnă amestecul peste ciuperci.

Aşază aluatul în forme şi pune în fiecare boabe de fasole. Bagă la cuptor zece minute, îndepărtează boabele, toarnă compoziţia şi lasă 25-35 de minute.

Minitarte cu ciuperci

Minitarte_cu_ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.